Lone worker beveiliging

Volgens het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB) is het cruciaal om de veiligheid van werknemers te waarborgen, vooral in omgevingen met verhoogde risico’s op ongevallen. Het voorschrift stelt dat geen enkele werknemer alleen mag werken in gevaarlijke omstandigheden, zonder de mogelijkheid om snel hulp in te roepen. Deze vereiste geldt vooral voor werkplekken buiten bel- of zichtbereik, waarbij een persoon in staat moet zijn om onmiddellijk alarm te slaan in gevaarlijke situaties, o.a. tijdens nacht- of overwerk.

Onze alleenwerkerbeveiligingssystemen bieden een uitgebreid scala aan alarmfuncties om te voldoen aan deze voorschriften en om de veiligheid van werknemers te waarborgen, zelfs in de meest uitdagende werkomgevingen. We begrijpen dat elk individu en elke werkplek uniek is, daarom bieden we diverse alarmmogelijkheden om aan verschillende behoeften te voldoen.

Om de veiligheid van werknemers in gevaarlijke omgevingen te waarborgen, maken we gebruik van verschillende soorten alarmsystemen:

  • een alarmknop die kan worden ingedrukt in noodgevallen,
  • een Man Down-alarm dat wordt geactiveerd bij een ernstige schok of val,
  • een immobiliteitsalarm dat afgaat wanneer een persoon gedurende langere tijd niet beweegt,
  • een trekkoorddetectie voor het geval dat een toestel verloren gaat of wordt afgenomen.

Zelfs als een werknemer buiten het bereik van het veiligheidssysteem is, kan automatisch een alarm worden geactiveerd. Deze alarmsystemen kunnen op verschillende manieren worden geïmplementeerd om aan de specifieke behoeften van elke situatie te voldoen.

  • Pager: Robuuste apparaten die niet alleen berichten kunnen weergeven, maar ook direct hulp- of noodalarmen kunnen genereren. Bij het uit de lader halen van het toestel wordt automatisch een veiligheidstest uitgevoerd om de goede werking te garanderen. Deze pagers zijn ontworpen om zelfs in de meest veeleisende omgevingen te werken en beschikken over een zelfherstellend netwerk voor continue werking, zelfs bij stroomuitval. Bovendien zijn ze niet afhankelijk van wifi of mobiele netwerken, wat zorgt voor betrouwbare communicatie op elk moment.
  • DECT-toestellen: Draadloze telefoons die zowel berichten kunnen ontvangen als alarmen kunnen genereren. Deze toestellen bieden niet alleen de mogelijkheid voor handsfree communicatie, maar kunnen ook worden gebruikt voor gedwongen conferenties tussen meerdere toestellen. Ze maken gebruik van het betrouwbare DECT-netwerk en bieden nauwkeurige locatiebepaling per DECT-cel.
  • Smartphone-apps: Onze apps zijn ontworpen om flexibiliteit en personalisatie te bieden, met functies voor het ontvangen van berichten en het genereren van hulp- of noodalarmen. Deze apps maken gebruik van wifi of mobiele netwerken en bieden nauwkeurige locatiebepaling via bluetooth, wifi en GPS.

Met onze uitgebreide alleenwerkerbeveiligingssystemen kunnen werknemers met een gerust hart hun taken uitvoeren, wetende dat ze in geval van nood snel en effectief hulp kunnen krijgen. Onze systemen zorgen voor directe meldingen van het alarmtype, de locatie en de persoon in nood, waardoor hulpverleners snel kunnen reageren en levens kunnen redden.

Ontdek hoe onze geavanceerde alleenwerkerbeveiligingssystemen voldoen aan de strikte wettelijke voorschriften en tegelijkertijd de veiligheid van werknemers in risicovolle omgevingen maximaliseren.